IN:UT Juni

IN:
1 skjorta
1 stickad tröja
1 linne
1 träningstopp
1 träningsleggings
1 bh
2 matburkar
1 dricksflaska, klean kanteen
2 dricksglas
1 resväska
Totalt IN: 12

UT:
1 skjorta
2 träningsleggings
5 klänningar
4 tröjor
1 par byxor
2 par strumpor
6 dricksglas
5 matburkar
Totalt UT: 25

Kommentar:
Nu har ju rean dragit igång och jag har passat på att köpa några plagg som jag haft på ”köplistan” ett tag. Känns generellt bra eftersom det fortfarande känns som att jag ligger ”efter” på klädfronten efter graviditeterna samtidigt som jag är less på att inköpen liksom aldrig sinar.

Eftersom jag kommit igång med träningen och faktiskt ofta tränar tre gånger i veckan har jag märkt att två träningstoppar är lite för lite (särskilt som en är väldigt mycket ”yogatopp” och inte funkar så bra till löpning). När jag köpte den topp jag sett ut visade det sig att det var paketpris på tröja + leggings för bara femtio kronor mer. På ett sätt onödig shopping, men samtidigt fick jag lite ändan ur att rensa ut två leggings som inte satt som jag ville. På plussidan är att ett par av leggingsen såldes för lika mycket som jag köpte det nya träningssetet för så jag gick +-0 ekonomiskt.

Dessutom har jag rensat ut en hel del plagg på lantstället, framför allt plagg som inte passar länge efter graviditeterna/plagg jag tänkt sy om men inser att det inte kommer att bli av.

När det gäller hushållet så har vi köpt nya glas och matbrukar, och rensat ut gamla dito. Vi hade ett muminglas som barnen bara bråkade om så jag frågade i lokala köp/säljgruppen om någon hade ett liknande och en familj hade två så jag köpte dem. Samtidigt passade jag på att rensa ut ett gäng stora glas som var ett felköp när vi flyttade in där vi bor nu. Maken ville ha stora glas till öl men har fått bättre ölglas när han varit på ölmässa så nu fick dessa åka till ett annat hushåll. Sedan har vi köpt två nya rostfria matburkar i den minsta storleken från KidsKonserve. Vi hade en sådan sedan tidigare och den används flitigt för sås etc så vi ville ha en var. Att vi köpte två beror på att de endast finns i tvåpack. Samtidigt rensade vi ut alla våra små glasmatlådor från Ikea. Det var också lite av ett felköp som vi ”passade på” när vi var på Ikea och köpte stora glasmatlådor och trodde att vi skulle använda fler små också, men vi använder inte den storleken så ofta och när vi väl gör det så räcker det med våra rostfria varianter.

Sist men inte minst har jag faktiskt köpt en ny klean kanteenflaska när Goodforkids hade rea. Jag har en 500 ml men det är lite stor för att passa i min handväska så nu har jag även köpt en 355 ml till mig själv, med läcksäker kork så att det inte gör något om den ligger ner.

Som en extra kommentar kan tilläggas att jag är lite less på att det nu blivit tvåsiffriga IN-summor de flesta av årets månader. Jag har därför börjat fundera på att ha ett köpstopp-light i ett år med start efter sommaren. Är både pepp och lite nervös.

Barnens IN:
2 uvtröjor
1 badskor
3 korta leggings/shorts
2 sommarskor
1 bok
Summa IN: 9

Barnens UT:
1 jeans
1 badskor
2 hinkar
3 spadar
2 krattor
5 barnbestick
1 klosslåda (med 55 klossar i)
10 gosedjur
10 böcker
2 spel
5 pussel
10 leksaker
Summa UT: 52

Kommentar:
När det gäller IN för barnen så är det framför allt klädkompletteringar inför sommarledigheten som till stor del kommer att tillbringas utomlands. Dessutom fick barnen en bok när vi åt på Max. (Eller de fick egentligen en likadan var men eftersom de delar rum/på allt så räcker det ju med en.)

När det gäller UT så har vi rensat rejält. Först och främst en rejäl utrensning av barnsakerna på sommarstället – gosedjur, leksaker, pussel, spel och böcker. Här rensades dels ut lite skruttiga leksaker från när jag var liten (pussel som saknade bitar, sunkiga gosedjur och böcker med unkna könsroller), dels fina grejer som de lekt med, men som mer passar barn runt året och som sparas för eventuella kusiner. Troligen kommer det att rensas lite mer framöver då vi gemensamt bestämt att ta ut lite leksaker hemifrån till lantstället.

Vi har även rensat bland barnens sandsaker här hemma. Det är bara att inse att mina barn inte är några sandlådesittare utan de klättrar hellre runt. Vi gjorde oss därför av med de fina seten i metall, men har behållit seten i återvunnen plast/silikon då dessa känns mer lämpade att även använda vid vattenlek.

4 reaktioner på ”IN:UT Juni

    • Att jag kommer att ha vissa undantag, jag vet redan på förhand att jag kommer att behöva nya höstkängor t ex eftersom de gamla gick sönder och slängdes i vintras. Jag har också en tanke att jag ska få köpa nytt om något går sönder, t ex är jag redan på gränsen med antalet underkläder och jag har t ex bara två par byxor. Jag förstår poängen med ett totalt köpstopp, men tror samtidigt att utan undantagen skulle jag behöva ”bunkra” vissa saker i förväg och det känns ju bara dumt. Min plan är att komma på smarta regler för att inte råka köpa något bara för att jag inte har totalt köpstopp.

    • Skjortan är Gant, linnet och den stickade tröjan är från Boomerang och yogakläderna från Lindex. Yogakläderna samt den stickade tröjan är i ekobomull, men linnet och skjortan är inte ekologiska tyvärr. Jag har märkt att det som finns i de fysiska ekobutikerna sällan passar min stil, och att beställa på nätet utan att kunna prova har lett till lite för många felköp. Min strategi för kläder har därför blivit att istället köpa kvalitetsplagg i naturmaterial och att bara köpa plagg som känns hundra procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s