Sysselsättning på resan

img_1610

På semester brukar det bli en del resande, så också för oss som tar oss ner till södra Frankrike via flyg och tåg. Den längsta delen av resan åker vi tåg. Jag uppskattar verkligen att åka tåg mer än flyg. Förutom att det är ett bättre miljöval känns det som ett enklare ressätt för vår familj när barnen kan röra på sig lite mer och vi kan sitta mittemot varandra och t ex spela någonting. Än så länge är de dock lite små för yatzy eller kortlek vilket annars är himla enkelt att ha med.
Ovan syns en bild på de sysselsättningar vi har med oss på resan: varsin pysselbok, ritblock och kritor (de på bilden fick lillebror i fiskdammspåsen på ett kalas, ett smidigt paket att ha med), en oläst tidning och en ”kortlek” som både går att spela parspel med och att ha som memory. Vi har även med vår Ipad som vi laddat med filmer och spel för barnen. Med denna arsenal hoppas vi hålla oss sysselsatta ändå ner till resmålet. Förra året hade vi en liknande uppsättning och då hade jag faktiskt även tid att läsa lite själv i en bok, så i år tänkte jag också ha med mig en bok (vet dock inte vilken än – kom gärna med tips) och senaste numret av Kloka hem som jag väntat med att läsa.

Hur sysselsätter ni familjen på resan?

4 reaktioner på ”Sysselsättning på resan

  1. Vi har ett liknande upplägg med en (ny) klistermärksbok en nygammal pixibok som kommit bort och just kommit fram samt ett nytt legobygge att ta fram när vi kommit till hotellet. Ipad verkar käckt men än klarar vi oss med telefoner och noggrann övervakning…. Trevlig semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s