IN:UT September

IN:

1 väska
1 stövlar
1 klänning (sommar)
1 shorts
1 tröja/topp
1 träningsskor
1 knästrumpor
2 strumpbyxor
1 leggings
4 förvaringskorgar/lådor
1 vitlökspress
1 plättlagg
1 sekatör
1 slev
1 sked
2 krukor
1 fiskpincett
Totalt IN: 23

UT:
1 väska
1 stövlar
4 påsväskor
2 klänningar
2 stickade tröjor
1 kjol
4 tröjor/toppar
1 väst
4 par knästrumpor
3 strumpbyxor
1 leggings
1 mobilarmband för löping
2 förvaringskorgar
1 vitlökspress
1 sekatör
1 slev
7 skedar
1 kruka
6 handdukar
9 par ätpinnar
1 halsband
5 par örhängen
2 broscher
40 gardinringar
Totalt UT: 101

Kommentar: Det stora flödet in och ut fortsätter i och med att vi även denna månad rensat i min släktings lägenhet. Jag har dock fortsatt att byta ut saker (mestadels husgeråd) mot hennes finare varianter, så det är ganska få saker som kommit in utan att något motsvarande rensats ut. Nu är vi dock i stort sett klara med släktingens lägenhet så nästa månad torde bli mindre på IN-listan.

Även fortsatt rensning i garderoben pågår. I samband med att jag fick nya fina förvaringslådor (från släktingens lägenhet) att ha mina säsongsplagg i istället för en gammal låda vi fick en lampa i för x antal år sedan, så passade jag på att gå igenom allt som låg där och kunde rensa en hel del (även om några plagg är kvar i kanskelådan). Dessutom har jag gått igenom de varmare modellerna i strump/strumpbyxlåda inför hösten och rensat ut slitna plagg. Dessa har ersatts med motsvarande nya (men färre).

Dessutom har jag faktiskt köpt några sommarplagg på rea samt loppis. Flera av plaggen är sådana som jag saknat flera somrar men inte hittat några bra varianter av förrän nu så känns som genomtänkta köp. I år kommer vi för första gången att resa på vintersemester så det känns extra motiverat att fylla på med några sommarplagg där det behövs.

Barnens IN:UT

IN:
16 plagg storlek 104
1 toaring
4 utklädningsplagg
4 böcker
2 matleksaker
1 ask kaplastavar
Totalt IN: 27

UT:
24 barnplagg strl 98
2 byxor (utslitna)
2 par strumpor (utslitna)
1 potta
8 utklädningsplagg
4 matleksaker
Totalt UT: 40

Kommentar: September är ju en loppismånad så då brukar det bli en del påfyllning i barnens garderober och bland leksakerna. I år fokuserade jag på att köpa flera utklädningsplagg eftersom det är en favoritlek här hemma. För att kunna få plats i utklädningslådan rensade jag tillsammans med storasyster ut lite urväxt, slitet och plagg som de helt enkelt inte klär ut sig i. Samma sak med matleksakerna.

Efter sommarens växtspurt bytte vi storlekar i barnens garderober. För storasyster handlade det mer om att rensa ut några enstaka urvuxna plagg eftersom hon är så stor nu att nästan alla plagg är dubbelstorlekar och hon har gått upp i den övre av dessa, medan det för lillebror blev mer av ett regelrätt byte. Skillnaden i antal mellan in och ut kan förklaras i att de flesta av storasysters urvuxna plagg flyttades direkt till lillebrors korgar i garderoben.

Efter att ha dammat av den oanvända pottan (en i bioplast från Beco) en gång i veckan fick jag till sist nog och sålde den. Vi hade sparat den tills det var lillebrors tur att bli blöjfri men han har tydligt också visat att han föredrar toaletten framför pottan. Istället har vi investerat i en ny toalettsits med inbyggd barnring som är supersmidig eftersom den alltid finns på toaletten och är lätt för lillebror att fälla ner själv. Visserligen i plast men här vinner funktionen över plastbantandet. Till storasyster hade vi en ring vi lade på sitsen (som vi köpt i lokala köp/säljgruppen) men den tyckte vi var otymplig att hela tiden ta på och av och vi hade heller ingenstans att hänga upp den, så den är numera hos mormor där barnen är en del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s