IN:UT November

IN:
1 t-shirt
1 våffeljärn i gjutjärn (ärvd)
1 måttstock (ärvd, ersatte trasig)
1 tratt (ärvd)
1 mjölsikt (ärvd, ersatte trasigt)
3 förvaringslådor (ärvda)
1 mössa (stickat själv med ärvt garn)
1 halsband (ärvd)
1 dörrkrans (ärvd)
6 julpynt (ärvda)
Summa IN: 17

UT:
1 måttstock (trasig)
1 strumpa (trasig)
1 halsband (användes sällan, ersattes av liknande finare från släkting)
1 dörrkrans (ersattes av finare från släkting)
Summa UT: 4

Kommentar:
17 saker in, men är ändå hyfsat nöjd med att endast en sak på listan är något som jag köpt (t-shirten). Resterande kommer till största delen från min släkting som gick bort i somras. Eftersom vi inte har bil och därmed kunnat köra hem alla mina tillvaratagna saker på en gång, så har jag ställt mina saker hos min mamma som bor i närheten, och så plockar jag hem lite saker varje gång jag är där. Det gör att det fortsätter att komma in saker, trots att vi egentligen är klara med rensningen av släktingens lägenhet.

Jag är väldigt tudelad till att få in så mycket ärvda saker. Å ena sidan är de just ärvda, vi har i stor utsträckning ersatt saker som gått sönder eller som inte var lika fina/funktionella som släktingens och vi har också sluppit köpa en del saker som vi sett behov av. Å andra sidan får vi helt klart in en mängd saker som vi troligen inte gjort plats för i vårt hem om vi behövt köpa dem istället för att få. Jag tänker å ena sidan att det är bättre att ta sakerna för chansen att få dessa saker kommer ju inte igen utan upptäcker jag senare ett behov så måste vi köpa dem plus att det är roligare att ha min släktings saker, samtidigt vet jag hur jobbigt det är att rensa saker vi redan har, så ur ett minimalistiskt perspektiv är det ju bättre om sakerna aldrig kommer in. Svårt helt enkelt.

Barnens IN:UT

IN:
Inget

UT:
5 böcker (lästes ej längre)
Summa UT: 5

Kommentar:
Inte så mycket att säga om barnens IN:UT. Jag märkte att vi helt plötsligt inte fick plats med barnens böcker, så jag bad dem att kolla om det var några som de inte längre ville läsa, plus att jag rensade ut ett par som var så himla trasiga.

När det gäller julpyntet på ”min” lista ovan, så var en fundering om det skulle vara med på barnens lista eller min,  för gissa i vems rum det hamnade? Ibland är det svårt att avgöra om en sak är barnens eller hushållets, t ex assietter som vi köpt för att barnen ska äta på men som vi samtidigt kanske använder till annat också. Hur tänker ni andra som listar IN:UT för era barn?

2 reaktioner på ”IN:UT November

  1. En sån lista borde jag verkligen göra. Men nu är det mest in eftersom jag flyttade från en etta till en trea med mina barn. I förra lägenheten var ut-delen mycket pga litet utrymme och nu är in-delen större pga för mkt utrymme haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s