Hur gick det med min 5 PIECE FRENCH WARDROBE?

I september förra året skrev jag om att jag planerade att inför 5 piece french wardrobe istället för köpstopp för att få ordning på min klädkonsumtion. (Klicka gärna på länken för att läsa mer om konceptet.) Hur har det då gått såhär ett knappt halvår senare?

Min lista för höst/vinter 2016 såg ut som följande:
– En par regnbyxor
– Ett par handskar
– Ett par höstkängor
– Ett par kostymbyxor/slacks
– En grå ulltröja

Av dessa fem plagg har jag köpt fyra. Regnbyxor letade jag förgäves efter men hittade inga som jag gillade (läs: tunna och lätta) och ville inte köpa bara för att. Jag skulle dock fortfarande behöva ett par för att kunna cykla till jobbet när det regnar så har det på min ”leta efter”-lista.

Av de resterande fyra plaggen så har alla använts riktigt mycket. Handskarna blev ett par svarta skinnhandskar med ullfoder från Hestra, Höstkängorna blev ett par Kavat Husum, kostymbyxorna ett par ullslacks från Filippa K och den gråa tröjan en Ralph Lauren. Jag har spanat efter ekoplagg, men upplever att det varit svårt att hitta exakt de modeller jag vill ha, så har ”nöjt mig” med naturmaterial och valt märken med bra kvalitet. Den gråa tröjan blev heller inte exakt den modell som jag tänkt mig, en slätstickad, utan köpte en flätstickad variant men var himla nöjd med den med. Jag tror dock att jag fortfarande behöver fler varma tröjor inför nästa höst/vintersäsong så kan bli att jag köper en slätstickad variant då.

Har jag köpt något som inte stod på listan ovan? Ja, faktiskt. Jag har länge haft problem med t-shirtar/toppar och tyckt det varit svårt att hitta en modell som både passar min stil och håller bra kvalitet. När två av min toppar kortades i tvätten och jag i samma veva hittade en snygg modell av silkest-shirt på COS så slog jag till i samma veva. Jag är dock tveksam till om dessa egentligen ska räknas eftersom de faktiskt ersatte plagg snarare än kompletterade garderoben.

Såhär efter en testperiod så känner jag att konceptet passar mig extremt bra. Det passar mig bättre att kunna tänka efter vad jag behöver komplettera garderoben med utifrån en tanke att jag köper dessa plagg när jag hittar den perfekta varianten, än till exempel kapselgarderoben som har en köpperiod på två veckor. De plagg jag nu köpt känner jag är perfekta basplagg som fyllt reella behov vilket märks på att de faktiskt använts otroligt mycket. Jag kommer att fortsätta med konceptet inför vår och sommar så återkommer med ett inlägg om det när våren närmar sig.

8 reaktioner på ”Hur gick det med min 5 PIECE FRENCH WARDROBE?

 1. Hej,
  Lite nyfiken på byxorna. Funderar lite liknande med bra material och bra kvalitet men blev lite avskräckt av att det står kemtvätt på ”alla” ullbyxor. Hur tänker du där? (Länken funkade inte så det gick inte se exakt vilka du köpt).

  • Jag brukar tvätta plagg som det står kemtvätt på i handtvättsprogram eller liknande. Jag tänker att funkar det inte så var det inte rätt plagg för mig. Har inte tvättat dessa byxor än utan det har räckt med att vädra dem. Köpte btw Luisa cropped.

 2. Intressant att läsa om och vad bra att det funkar så bra!
  Jag har tappat intresset för min garderob totalt och inte uppdaterat bloggen om ny kapsel för varken höst eller vinter. Just nu tar jag bara på samma som igår i princip. När föräldraledigheten och amningen är över återkommer kanske intresset men nu känns det liksom inte lönt. Jag hinner ju även sällan se vad jag satt på mig eftersom jag typ alltid har ett bärdon i vägen större delen av dagen. Jag hoppas bara att jag inte går ut kjollös någon förvirrad dag. Ribban har helt klart sänkts.

  • Igenkännig på det. Började själv med kapsel först när jag började jobba och insåg att jag inte uppdaterat den typen av garderob på himla länge.

 3. Det här ska jag testa! Är precis på väg tillbaka till jobbet från föräldraledighet och har tänkt att jag nu ska försöka sätta samman en lite välmatchad och hyfsat tidlös kapsel-jobbgarderob och det finns några hål där. Behöver framförallt komplettera med ett par svarta jeans, ett par svarta chinos och någon topp så jag kan nog klara mig inom fem nya plagg.
  Har förresten nyligen köpt nya regnbyxor från Gneis och passar på att tipsa om dem. Tunna, lätta, går att vika ihop så att de tar minimal plats och dragkedja nertill vilket jag ville ha. Är jättenöjda med dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s