Sy ekologiska gosedjur

gosedjur1

Under julledigheten betade jag av en del pysselprojekt, ett av dessa var att sy gosedjur till barnen. Jag hade letat länge efter en gosedjurshund i ekomaterial som var det storasyster önskade sig, och när jag till slut hittade en så föll den såklart henne inte i smaken. Tur att jag gillar att sy!

Jag utgick från mönstret ”Spring bunny” från Sew mama sew. Ett himla enkelt mönster att följa med otroligt tydlig beskrivning gällande tillvägagångssätt. Jag skrev ut det i A3 för att få en bra storlek. Till lillebror sydde jag helt utefter mönstret men till storasyster anpassade jag mönstret med ett par hundöron, hundnos och svans istället för kaninöron, kaninansikte och bollsvans.

gosedjur3

Materialet jag använde var ekologisk bomullsteddy, och som stoppning använde jag ekologisk bomullsvadd, bägge från Sonjas textilatelje. Jag är väldigt nöjd med tyget som var riktigt gosigt och resultatet blev väldigt likt ett ”vanligt” gosedjur (eftersom jag vet att många barn vill ha liknande saker som kompisarna). Jag köpte 1,5 m men då har jag sytt fyra gosedjur och två vetepåsar, och har ändå tyg kvar!

gosedjur4

Barnen blev som tur var himla nöjda med gosedjuren. Så av bara farten sydde jag två kopior som de nu har på förskolan att gosa med på vilan. Jag tänker också att det kan vara bra att ha en kopia efter fadäsen när storasyster tappade sin favorithund och det blev kris och panik. (Även om jag i hemlighet tycker att det är helt ok att polyesterhunden försvann för att ersättas av en ekovariant. 😉 ) För extra säkerhet skull sydde jag även fast små namnlappar på insidan av ena benet där jag skrivit barnens namn och mitt telefonnummer (bara namnet på gosedjuren de har på förskolan). Tanken är dock att barnen inte ska ta med sig dem ut, men jag vet att det kommer att komma tillfällen när gosedjuren ändå kommer att behöva lämna hemmet och jag vet av erfarenhet att det bara behövs en kort stund av ouppmärksamhet så har en älskad vän försvunnit.

 

En reaktion på ”Sy ekologiska gosedjur

  1. Pingback: DIY fördel ur ekoperspektiv – Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s